Pernille Skipper var Natteravn for en aften...

Pernille Skipper var Natteravn for en aften...

16-03-2015
Normalt er hun kendt fra TV og dagspresse, men denne aften var hun en af de gule jakker.

Fredag den 13. marts kl. 21.05 ankom folketingsmedlem Pernille Skipper til Odense Banegårdcenter for at deltage i en vandring med Natteravnene i Odenses natteliv. Der var lagt op til en kølig aften, hvorfor Pernille var godt pakket ind med hue og halstørklæde. Det var således ikke den i medierne let genkendelige person, der stod af toget og den første kontakt med en udsendt repræsentant fra Natteravnene lykkedes ikke, men efter et par SMS blev kontakten etableret.
Endnu mere anonym fremstod hun på gaden idet hun her ”blot” var et af de varme hjerter i den let genkendelige gule jakke.

Efter en snak om Natteravnene på basen på Hotel Windsor var det tid til at opleve Odenses natteliv real life. Der var ikke meget liv i byen – klokken var kun 22.30 og det tegnede til, at det ville blive en meget stille aften, hvor dørmændene stod og spejdede efter de få gæster, der typisk var +20. På trods af de noget mennesketomme gader, var der masser af kontakter. Nogle gange blot en lille hilsen og ønsket om et kondom eller bolsje, som i et enkelt tilfælde ”betales” med et kram til alle 3 Natteravne.
Andre gange en lidt længere snak om alle mulige emner, som eksempelvis da en gruppe unge med indvandrerbaggrund etablerer en længere dialog ved at sige ”der går mine venner”.

Pernille giver udtryk for, at hun er benovet over, hvorledes de unge har tillid til Natteravnene og uopfordret kontakter dem for en snak. Hvis 3 personer kommer gående ned ad gågaden uden de gule jakker, så er der ingen, der vil tiltale dem og hvis de 3 personer siger god aften, så vil de tænke, at de er da mærkelige.

Hvorfor har du valgt at tage en gåtur med Natteravnene?
Jeg er partiets ordfører i social- & retspolitik. Når man taler om frivilligt socialt arbejde, så er buzz-wordet Natteravnene. Jeg kender ikke så meget til Natteravnene og vil derfor gerne kende konceptet nærmere og opleve deres frivillige arbejde på gaden.

Du er ikke så gammel – har du ikke selv oplevet Natteravnene i nattelivet?
Jeg er opvokset i Aalborg og når jeg gik i byen, var jeg også i den kendte Jomfru Ane Gade, men jeg har aldrig oplevet kontakten med Natteravnene.

Hvorfor tage toget til Odense for at gå en tur – kunne du ikke bare have fulgt Natteravnene i København?
Jeg kan jo til enhver tid opleve København ved nat, men det er vigtigere for mig at opleve hvad der sker i Odense. Som valgt på Fyn læser jeg dagligt Fyens Stiftstidende, men for at kunne følge rigtigt med, er det vigtigt, at jeg kommer på Fyn og oplever, hvad der rører sig. Med toget er jeg kun 5 kvarter fra Odense, derfor kommer jeg her ofte.

Efter turen sagde Pernille... "Det er bemærkelsesværdigt, hvor nemt Natteravnene har ved at komme i kontakt med folk i nattelivet. De gule jakker alene får simpelthen bare folk til at stoppe op. Og så er de jo gode til at tage snakken derfra. Det er simpelt og effektivt. Og rigtig hyggeligt.
Det er koldt og det er sent, og man får ikke noget for det. Så vi skal virkelig være taknemmelige for, at der er mennesker, der gider. Og så er det jo effektivt - som at have en mor og far på gaden, som bare lige holder øje og passer på."

Læs mere om turen her